Bæredygtighed

Grønne websites bygget i GoBasic

Internettets dataudledning alene står for et CO2-udslip på størrelse med hele luftfartsindustriens*. Derfor har vi, der bygger websites, også et ansvar.

Vi påstår ikke, at GoBasic hjemmesider er "100% bæredygtige". Det er utopisk at hjemmesider skal blive det, da der altid vil være et dataforbrug.

Men dermed ikke sagt, der ikke er noget man kan gøre for at minimere CO2-udslippet.

Læs om, hvilke initiativer vi har taget, for at gøre vores kunders hjemmesider så energieffektive som muligt

*Kilde: Science Stories, 2020

Grøn hosting

Hetzner som hostingpartner

Vi hoster vores websites i Tyskland hos Hetzner. Datacentrene hos Hetzner kører på 100% CO2-fri vandkraft, vindkraft samt energieffektiv hardware.

Derfor vil du opleve, at et GoBasic site generelt tester rimelig godt i online-tests som f.eks. The Green Web Foundation.

Læs mere om grøn hosting på Hetzners hjemmeside

Statisk HTML

Lynhurtig og CO2-besparende HTML

Hver gang en side på en hjemmeside uden statisk HTML loades, arbejder CPU'en på serveren på at rendere elementerne på den givne side. Denne proces gentages så, hver gang brugeren klikker ind på en ny side på hjemmesiden.

Vi tilbyder tilvalg af statisk HTML, så HTML, CSS og scripts hentes uden at foretage en teknisk rendering.

Dette giver ikke bare et markant hurtigere site, men også et markant grønnere site. Et win-win både for dig, og for planeten.

 

Media cleaner

Nemt at luge ud i unødvendig data

Datalagring er i sig selv en CO2 sluger. I GoBasic Analytics har vi udviklet en Media Cleaner, der gør det nemt for brugeren at luge ud i ubrugte billeder, videoer og PDF'er, som ofte fylder rigtig meget på serveren.

Alle disse ubrugte filer bruger unødig energi. Med vores Media Cleaner har vores brugere nemt mulighed for at luge ud for at gøre deres løsning mere energibesparende og overskuelig at arbejde med.

 

 

Billeder og video

Jo mindre, jo bedre

Vi arbejder løbende på at optimere vores sites, så de billeder og videoer browseren loader, fylder så få data som muligt, samtidigt med, at de leveres i den bedst mulige kvalitet for brugeren.

Dette giver ikke bare hurtigere loadtider, men bruger også markant mindre energi og er dermed mere bæredygtigt.

Derfor har vi på alle GoBasic sites implementeret brugen af formaterne WebP og WebM, så videoer og billeder fylder markant mindre*, når de loades i browseren.

*Kilde: Google Developers, 2023

Server setup

Sharing is caring 💚

GoBasic er en SaaS-løsning, og derfor deler du automatisk overskudskapaciteten på vores servere med alle vores kunder. 

Det sikrer, at der er masser af overskud til den enkelte løsning, da alle vores kunders sites ikke har peak-load samtidigt. Dette gør en kæmpe forskel ift. at skulle dimensionere serverkapacitet til hver kunde, hver for sig.  

 

Lazyloading

Dovenskab er vejen frem

Vi bruger naturligvis lazyloading på vores websites. Det betyder, at de enkelte indholdssider bliver indlæst "dovent" oppefra og ned. En lang side med indhold "under folden" - hvor alt indhold ikke kan ses på skærmen - bliver indlæst løbende, i takt med brugeren scroller ned. Dovent og effektivt!

Variable fonte

Vi bruger kun de fonte, som er i jeres design

Som med lazy loading sikrer vi, at ingen ubrugte fonte bliver loadet på vores websites. Derfor understøtter GoBasic brugen af variable fonte, så det kun er de specifikke snit og fontvægte dit design bruger, der bliver vist og loaded.

Priser

Se hvad GoBasic koster for jeres organisation?

Vi vil gerne sørge for, at der er fuld gennemsigtighed omkring, hvad projekt og hosting koster hos os. Klik dig ind i prisberegneren og se, hvad dit projekt kommer til at koste alt i alt.

Gå til priser