Forms-modul

19-09-2022

Med Forms-modulet kan du nemt oprette en formular på en side ved at tilføje forskellige former for felter i din formular.

Typisk use case

Forms-modulet kan eksempelvis benyttes, hvis man ønsker at anmode om materialer, oprette sager, tilmelde sig begivenheder, besvare spørgeskema eller har brug for anden input fra sine brugere. 

Opsætning af formular

Lige som du kender det fra andre moduler, trækkes form-modulet ind på den side du ønsker at oprette en formular. Formularen kan derfor sagtens kombineres sammen med andre moduler, hvis du ønsker at præsentere andet indhold på siden rundt om modulet.

I Forms-modulet har du mulighed for at tilføje en lang række felter.

  • Under Fields tilføjer du de input felter du har brug for. Alle felter har du mulighed for at gøre obligatoriske og du har mulighed for at tilføje hjælpetekst.
  • Under Actions bestemmer du, hvad der skal ske med den udfyldte data, når formularen er indsendt. Du kan vælge en eller flere handlinger for din formular afhængig af behov. Du kan fx tilføje både at input skal sendes til dig på mail eller gemmes i database. Hvis data gemmes i database har du mulighed for at downloade et excel ark med alle besvarelserne. 

Her kan du se en gennemgang af felter og handlinger. 

Input felter:

Forms Check box field

Indsæt et afkrydsningsfelt. Du har mulighed for at vælge om det skal være krydset af på forhånd. 

Forms Checkbox List Field

Indsæt en liste af afkrydsningsfelter, hvor slutbrugeren har mulighed for at sætte kryds ved flere felter.

Forms Drop Down Field

Indsæt en drop down picker, hvor slutbrugeren kan vælge én mulighed.

Valgmulighederne i drop down pickeren tilføjes under Section. Skriv en valgmulighed pr. linje:

Forms Email field

Indsæt et felt, der tjekker om slutbrugeren har skrevet en rigtig email adresse ind. På denne måde undgår du i højere grad at slutbrugeren skriver fejl i email adressen. Du kan vælge, om brugeren skal modtage en bekræftelse og om der skal tilføjes tilmelding til maillister. Husk, at der skal tilføjes en mail-handling, for at aktivere emailbekræftelsen. 

Forms File Upload Field

Tilføj muligheden for at slutbrugen kan uploade filer. Du kan give mulighed for at tillade flere uploads. 

Forms Radio Button List Field

Indsæt en liste af radioknapper, hvor slutbrugeren har mulighed for at vælge én valgmulighed. Du kan vælge om listen skal være vertikal eller horisontal. 

Forms Rating Field

Indsæt muligheden for at slutbrugeren kan afgive en vurdering, anført i en eller flere stjerner (eller et andet ikon).

Forms Text Box Field

Indsæt et felt, hvor slutbrugeren kan skrive fritekst. Du har mulighed for at sætte en max. længde på inputtet, og mulighed for et længere tekstfelt.

Forms Text Literal

Brug dette felt til at indsætte et tekstfelt uden input muligheder fra slutbrugeren. Dette kan bruge til at lave længere forklaringerne eller beskrivelser af dele af formularen.

Forms Feedback Field

Du kan indsætte et felt der giver brugeren mulighed for at give thumbs up eller thumbs down som vurdering. 

 

Handlinger: 

Forms Redirect Action

Når slutbrugeren har udfyldt og indsendt formularen kan du bruge handlingen Forms Redirect Action til at sende slutbrugeren videre til en ny side. Dette bruges især til at vise slutbrugeren en 'Tak for din input' side, så det bekræftes at I har modtaget formularinputtet eller hvis du ønsker at sende brugeren videre til en anden del på hjemmesiden.

Opret først redirect siden med det indhold du ønsker, og tilføj dernæst et internt link til siden under denne Action.

Forms Send Mail Action

Brug denne action, hvis du ønsker at få tilsendt en email med input, når formularen er udfyldt. 

Du skal sørge for at gennemgå alle indstillingerne for at mailen sendes. Det er ligeledes også nødvendigt at tilføje en Mail Action, hvis slutbrugeren skal modtage en email-bekræftelse.

Det er muligt at tilføje standard-tekst på emailbeskræftelsen under Configuration / System Mails / ConfirmationMessage.

Forms Collect In Database Action

Brug denne handling til at opsamle input i en database, med mulighed for at lave excel udtræk. Sørg for at give formularen et unikt navn under Indstillinger for at kunne finde den under Forms menupunktet i venstremenuen. Bruges samme navn på to eller flere formularer opsamles data samlet.

Når du navngiver formulardata kan du også vælge, om du ønsker at vise det samlede antal indsendte formularer. Antallet vil blive vist nederst på din formular. Ønsker du at ændre navngivning på antal indsendte formularer, kan du gøre det via Dictionary. 

Tekst på knap og bekræftelsestekst 

Her her du mulighed for at justere teksten, der står på knappen og du kan skrive en bekræftelsestekst.  Bekræftelsesteksten vises, der hvor formularen fremgår på siden efter man har indsendt formularen. 

Sikkerhed

Formular-modulet kan bruges til at sende visse persondata, fordi al data sendes krypteret. Vi bruger AES-256-kryptering. Al data slettes automatisk efter seks måneder, hvis du bruger "Collect in database"-handlingen, hvor data opsamles i GoBasic.

Min formular virker ikke?

Oplever du, at din formular ikke virker, er det vigtigt at tjekke, at der ikke er to input felter med samme navn. Dette giver fejl i indsendelsen af formularen.

TIP

Ønsker du at ændre navngivning på de forskellige standardtekster, der fremgår i formularerne, bør du tjekke op på navngivningen i Dictionary. Her kan du ændre teksten på de forskellige fejlmeddelelser mv., der indgår i formularerne. Du finder teksterne under Configuration / Dictionary / Forms Module.  

På denne side:

  • Formål med Forms-modulet
  • Oversigt over Input felter og Actions
  • Kryptering i modulet
  • Typiske fejl