Guide: Søgefunktion

13-01-2023

GoBasics søgefunktion bygger på Elastic Search. Her kan du læse, hvad der er særligt for GoBasic Search, og hvad kan du selv justere på i jeres løsning.

Vi har selvfølgelig ikke de samme muskler til at bygge en søgemotor, som Google har. Men når det er sagt, er det en rigtig god søgefunktion, der lever op til de fleste kunders behov, og vi optimerer løbende på den, så den lever op til almindelig best pratice på området.

Det er den samme funktionalitet, der ligger bag søgningen i Dynamic List og den generelle søgning. Indstillingerne til Dynamic List sættes på den enkelte modul og indstillingerne til den generelle søgning sættes under Features.

PDF’er integreret i søgeresultat

I stedet for at vise pdf’er som et separat søgeresultat (som oftest med en kringet titel), vises de som en del af søgeresultat på den side, hvor de optræder. I søgeresultatet er dette layoutet på en måde, hvor det er tydeligt, hvilken indholdsside pdf’er tilknyttet - og muligt for brugeren at gå direkte til PDF’en fra søgeresultatet.

Vær opmærksom på, at pdf’en kun bliver vist, hvis der er ord i pdf’en, der matcher søgningen. Resultater i pdf’er lægges til siden rankering, så sider med relevante PDF’er vil typiske ranke bedre.

En PDF vil dermed aldrig vises som et resultat alene.

Keywords - gør søgning bedre med nøgleord

Hvis du sætter keywords på en indholdsside, får det siden til at ranke meget højt på søgninger. Der kan indtastes flere termer og fraser med separering med komma. 

Se hvad brugerne søger på i Analytics

I analytics sektionen kan du finde en oversigt over de søgetermer brugerne anvender på sitet. Her kan du også se, hvor mange gang den enkelte term er blevet brugt i en søgning, samt hvor mange resultater der i gennemsnit er på en specifik søgeterm. 

Tip: Brug denne nye analytics mulighed til at finde ud af hvilke keywords der skal sættes på de enkelte sider.

Vis kun eksakte søgeresultater

Du kan selv vælge, om brugeren skal kunne filtrere og kun få vist søgeresultater, der matcher søgningen eksakte. Denne feature er meget anvendelig, hvis man ved, at brugerne ofte søger efter specifikke sagsnumre, paragraffer eller lignende. Funktionen kan slås til og fra i under Funktionaliteter under sitets indstillinger.

Sortering efter relevans og efter dato

Søgeresultater vises som default efter relevans, men kan herefter sorteres efter dato hvis brugeren ønsker at finde det nyeste resultat. Funktionen kan slås til og fra i under Funktionaliteter under sitets indstillinger.

I denne guide

  • PDF'er i søgeresultat
  • Gør søgning bedre med nøgleord
  • Se hvad brugerne søger på
  • Kun eksakte søgeresultater
  • Sortering efter relevans og dato