GoBasic Mail Guide

12-01-2024

Med GoBasic Mail kan du opsætte og udsende nyhedsbreve direkte via GoBasic og slippe for at skulle logge på et tredjepartsprogram. Du beholder alle de fordele og funktionaliteter du allerede kender såsom page builderen, mediebibliotek, kvalitetstjekker samt efterlevelse af lovkrav.

Har du ikke allerede GoBasic Mail, skal det først sættes op på din hjemmeside. Du skal derfor kontakte supporten eller din projektleder, hvis det er noget du ønsker. Husk at GoBasic Mail ikke er en del af alle aftaler, men kan tilkøbes. 

Når GoBasic Mail er sat op og gjort klar har du adgang til følgende funktionaliteter: 

Administration af kontakter

For hvert site du har, kan du administrere dine maillister og du kan oprette så mange lister, du har lyst. Du finder GoBasic Mail via venstrepanelet, når du er logget ind. Du kan tilføje kontakter manuelt direkte til listen og du har mulighed for at importere eller eksportere via CSV. Du har også mulighed for at slette og deaktivere kontakter. Sørg for at give maillisten et passende navn, da det er det, som vil fremgå, når brugerne skal tilmelde sig. 

Opbyg selv tilmeldingsbokse 

Du opretter en tilmeldingsformular via modulet “Abonner på mailliste”. Via modulet justerer du selv, hvordan boksen skal udformes og hvilke maillister, brugeren skal have mulighed for at abonnere på. Når boksen er klar kan du fx. gemme den som et delt modul, så du nemt kan indsætte den på andre sider eller fx. som en del af en nyhedsskabelon.  

Opsætning af nyhedsbreve

Det er muligt at sende nyhedsbreve ud fra alle indholdssider, nyheder og publikationer. Du kan enten sende en hel side ud, eller hvis du ønsker et mere opsat nyhedsbrev, kan du oprette et område, hvor du opretter nyhedsbreve i en sidestruktur på sitet.

Følgende tages med i en udsendelse: 

 • Artikelfelt
 • Multiboks modul
 • Linkliste modul
 • Kontakt modul

Det vil sige, at andre moduler, der fremgår på siden, ikke kommer med i selve udsendelsen. 

Når du arbejder i GoBasic arbejder du i browserversionen af udsendelsen. Når nyhedsbrevet sendes ud “oversættes” sidens indhold til et email-venligt format og sendes ud sammen med den header og footer, der er opsat i Email Templaten. Det betyder blandt andet, at baggrundsfarver i browserversionen af nyhedsbrevet vil blive gengivet med en lys grå baggrundsfarve i mailversionen. Derudover vil moduler enten gengives i halv eller fuld bredde i mailversionen af nyhedsbrevet.

Se en mere udførlig guide i vores forløb om GoBasic Mail

Emailskabeloner 

Berú vil som oftest hjælpe med at oprette en Email Template, men du kan sagtens selv oprette flere templates, eller justere dem, du allerede har.

I Email Templaten kan du blandet andet indstille: 

 • Header: Vises direkte efter logo og kan være alt fra tekst, dato, billede eller andet du har brug for at have med i nyhedsbrevet hver gang. Hvis du ønsker at indsætte en dynamisk dato, kan du benytte [Date] tagget.
 • Footer: Vises i bunden af nyhedsbrevet og kan eksempelvis bestå af logo og kontaktoplysninger.
 • Indstillinger: Her kan du vælge logo og identitetsfarven, som vises på overskrifter, links og knapper. Du kan også vælge skrifttype på overskrift og brødtekst. Bemærk at du kun kan vælge websikre systemfonte, der fungerer på tværs af forskellige enheder og emailklienter, og som altså ikke skal hentes eksternt. 

Planlægning og udsendelse 

Du finder området 'Send Nyhedsbrev' under sidens indstillinger. Her vælger du blot hvilken template, der skal benyttes til udsendelse samt til hvilken liste. Sender du ud til flere lister samtidig, sikrer GoBasic, at dine kontakter ikke vil modtage samme nyhedsbrev flere gange. 

Det er også her du udsender en test, eller planlægger en udsendelse til en bestemt dato og tidspunkt. 

Statistik

I GoBasic Mail kan du også se en oversigt over dine sendte nyhedsbreve. Under hvert nyhedsbrev kan du se: 

 • Dato og tidspunkt for udsendelse
 • Antal modtagere
 • Open rate: hvor mange der har åbnet mailen 
 • Bounce rate: hvor mange emails, der ikke har en modtager
 • Hvilke lister, nyhedsbrevet er sendt ud til 

I denne artikel...

 • Gennemgang af de primære funktionaliteter i GoBasic Mail