Beregning af lixtal

24-08-2021

For at hjælpe redaktører med at kommunikere så forståeligt og tilgængeligt som muligt, har vi udviklet en lix counter, som kan beregne lixtallet for hver side.

Med vores implementering af Lix Count i GoBasic, kan du tjekke lixtallet for dit indhold på tre forskellige måder:

Live-beregning af lixtal i Rich Text Editor

Lige over Rich Text-feltet vil du nu finde en angivelse af lixtallet for dit tekstindhold i Rich Text-feltet (ikke overskrifter, intro og andre moduler). Hvis du markere en del af indholdet angives i stedet lixtallet kun for det markerede indhold. Det hjælper dig til at finde den del af teksten, som er vigtigst at arbejde med ift. lixtallet. 

Lix Counter i Page Check

Hvis du ønsker at kende lixtallet for hele sidens indhold (inklusiv alle tekstindhold i alle moduler), kan de finde det i fanen "Page Check" under "Lix Counter". Her er også angivet hvor mange sætninger og ord teksten består af samt hvor mange lange ord der indgår (syv bogstaver eller mere). Det er ligeledes her, du kan se en oversættelse af lixtallet til læsetid og estimeret sværhedsgrad af teksten. Hvis sidens lixtal overskrider den fastsatte øvre grænse, vil det frem som en fejl i "Page Check". Dette kan du undgå, ved at sætte et flueben i "Except this page from lix count".

Readability Checker i Analytics

Som et nyt værktøj i sektionen Analytics, kan du finde vores "Readability Checker", som giver et overblik over alle sider på websitet, der overskrider en fastsat øvre grænse for lixtallet. Det er ligeledes her, at du kan ændre den fastsatte grænse for lixtallet. Hvis du ønsker at skjule en eller flere sider fra listen for at se bort fra lixtallet på disse sider, kan du også gør det her.