GoBasic Mail Guide

1. Opsæt template

Under “Mail” sektionen vises alle de sites der er på ens GoBasic løsning.

For hvert site kan man opsætte skabeloner til ens nyhedsbrev(e). Højreklik på “Email templates” og herefter “Opret”.  Start med at navngive templaten.

Under “Content” sektionen. Er det muligt at udfylde “Custom header” og “Custom footer” indhold. Dette indhold vil blive vist i alle nyhedsbreve der benytter denne skabelon.

Custom header:

Custom header indhold vil blive vist direkte under ens logo og kan være alt fra tekst, dato, billede eller hvad man nu har brug for at have med i ens nyhedsbrev hver gang. Dette kunne fx være navnet på nyhedsbrevet eller en tekst omkring nyhedsbrevets generelle formål el.lign. Ønsker man at indsætte en dynamisk dato, som altså ændre sig automatisk kan man benytte [Date] tagget.

Custom footer:

Custom footer indhold vises som det sidste i nyhedsbrevet og vil typisk være et logo og ens kontaktoplysninger.

Under “Settings” sektionen kan man uploade et logo, vælge logoets bredde og margen omkring logoet. Dertil kan man vælge ens Identitetsfarve (hvis dette ikke udfyldes vælges ens identitet farve fra stylesheetet til det respektive site man står under). Identitetsfarven vises på overskrifter, links og på knapper. Hertil skal der vælges, hvilke overskrift og brødtekst fonte man ønsker i nyhedsbrevet. Der kan kun vælges websikre systemfonte, dvs. fonte der allerede eksisterer på alle devices og som altså ikke skal hentes eksternt.

Til sidst kan man vælge date format for ens dynamiske datofelt som kan indsætte i custom header eller custom footer med tagget: [Date].

2. Opsætning af Mailing List

For hvert site kan man opsætte mailinglister til ens nyhedsbrev(e).

Højreklik på “Mailing Lists” og herefter “Opret”. 

Start med at navngive mailinglisten. Email adresser kan nu tilføjes din mailinglisten enten som kommasepareret indtastning eller ved at uploade en CSV fil. Herefter kan man vedligeholde listen ved at sætte flueben i en enkelt eller flere emailadresser på sin liste og vælge imellem at slette, mute eller unmute. Slet fjerner email adressen, mute deaktivere og unmute genaktivere mailadressen.

3. Sent Newsletters

Her kan man se ens tidligere udsendte nyhedsbreve herunder: dato for udsending, hvor mange modtagere, hvor mange der har åbnet emailen, hvor mange emails der ikke har en modtager (bounce rate) og hvilke liste(r) nyhedsbrevet er sendt ud til.

4. Indhold og udseende på email

Der kan sendes nyhedsbreve ud fra alle sidetyper. Nyhedsbrevet bliver sammensat af det indhold der er oprettet på den side man står på og naturligvis header/footer indhold fra templaten (se “Opsæt template”). Der er muligt at udsende følgende indholdselementer/moduler i et nyhedsbrev:

 1. Artikel
 2. Multiboks modul
 3. Linkliste modul
 4. Kontakt modul

Andre moduler der er sat op på siden vil ikke komme med ud i nyhedsbrevet.

Nyhedsbrevet er bygget op omkring et 2 spaltet grid. Det betyder at, hvis et modul indsættes som det halve eller mindre end dets containers bredde vil det komme ud i 50% bredde af nyhedsbrevets fulde bredde. På den måde er det altså muligt at lave moduler der står ved siden af hinanden i nyhedsbrevet. Alle moduler på mere end en det halve af containeren vil komme ud i den fulde bredde af nyhedsbrevet ex:

Et modul sat i span-10 i en 12 spaltet container vil blive vist i fuld bredde i nyhedsbrevet.

Et modul sat i span-5 i en 12 spaltet container vil blive vist i halv bredde af nyhedsbrevets fulde bredde.

Hvis man benytter baggrundsfarver, boxed eller highlight klasse på et modul, vil det blive vist med en lys grå baggrundsfarver og en tynd grå streg omkring sig.

5. Udsending af nyhedsbrev

På alle side typer er der under “Indstillinger” en sektion der hedder “Send nyhedsbrev”. Herunder vælger man den template der skal benyttes til at udsende denne side som nyhedsbrev. Når templaten er valgt vælges hvilken liste(r) der skal sende ud til. Dernæst kan man vælge imellem følgende:

 1. Sende nyhedsbrevet ud:
  Klik på “Send nyhedsbrevet” og nyhedsbrevet vil blive sendt ud til den valgte liste(r)
 2. Udsende nyhedsbrevet på en bestemt dato/tidspunkt:
  Her vælger man dato og tidspunkt og klikker “Save and Publish” og nyhedsbrevet står nu klar til at blive udsendt på det indtastede tidspunkt.
 3. Sende nyhedsbrevet til en Test mail:
  Klik på “Test” og indtast den mail adresse der ønskes udsending af test mail til.

Indholdsfortegnelse